FitBakers

Pečieme s láskou pre Vaše zdravie

Jablková torta

« naspäť

Ingrediencie:

  • 300 g lístkového cesta
  • 1 žĺtok na potretie cesta
  • 500 g jabĺk pokrájaných na plátky
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 3 lyžičky škoricového cukru
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • 100 g chrumkavých müsli
  • 60 g masla
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice hrubej múky

Postup:

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Cestom vyložíme menšiu keramickú okrúhlu formu a necháme ho cez ňu prečnievať 2–3 cm.
  2.  Jablká pokrájané na plátky v miske zmiešame s vanilínovým cukrom, so škoricovým cukrom, s hladkou múkou a s műsli.
  3. Ochutené jablká dáme do formy na cesto, povrch posypeme mrveničkou pripravenou zmiešaním masla, hnedého cukru a hrubej múky.
  4. Prečnievajúce okraje cesta zahneme smerom do formy a potrieme žĺtkom.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 40 minút. Vychladnutú tortu pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

Vedeli ste?

Trstinový cukor sa vyrába z cukrovej trstiny. Prírodný trstinový cukor je zdravším variantom bieleho cukru, pretože obsahuje melasu, ktorá je pozitívna pre naše zdravie. Prírodný trstinový cukor obsahuje vitamín B, minerálne látky a má aj lepšiu chuť, ako klasický biely cukor. Repný cukor (biely cukor) sa vyrába z repy. Biely cukor je zbavený rafináciou všetkých účinných látok a má iba kalorickú hodnotu. Biely cukor vo veľkej miere prekysľuje náš organizmus čo je už len ďalším krokom ku mnohým ochoreniam.

facebook Facebook facebook objednavky@fitbakers.sk facebook 0949 499 122 facebook Instagram