View Cart

Košík

Váš košík je prázdny

Prebieha dovolenka, objednávky budú spracované po 9.7.

Prebieha dovolenka, objednávky budú spracované po 9.7.

Grécky jogurt s pečeným hroznom

Ingrediencie (2 porcie):

  • 300 gr hrozno, tmavé (najlepšie domáce)
  • 2 PL olivový olej
  • 1 PL javorový sirup
  • hrubozrnná soľ

Na ozdobenie:

Na ozdobenie môžete použiť aj iné ovsené alebo pohánkové müsli

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  2. Na plechu s papierom na pečenie rozmiestnite hrozno, ktoré premiešate s olivovým olejom, javorovým sirupom a hrubozrnnou soľou. Pečte 15 minút a po vytiahnutí z rúry odložte vychladnúť.
  3. Rozdeľte grécky jogurt do dvoch misiek. Posypte Fit Bakers müsli a navrch uložte pečené hrozno. Jogurt polejte šťavou z pečeného hrozna. Môžete posypať ešte hrozienkami a dozdobiť vetvičkami rozmarínu.

* Pre krajší efekt nechajte piecť celé strapce hrozna, nemusíte bobule oddeľovať.

* Namiesto gréckeho jogurtu môžete zvoliť SKYR – pôvodom islandský druh jogurtu, ktorý je vysokoproteínový a bez tuku. Už dostupný aj u nás.

Vedeli ste?

Hrozienka majú vysokú hladinu katechínov, antioxidantov prítomných v krvi, ktoré pomájú pri prevencii rakoviny. Železo pomáha pri liečbe anémie a vysoký obsah medi pri tvorbe červených krviniek. Úlohou týchto malých sušených drahokamov je doplniť vitamíny, aminokyseliny a minerály (ako selén a fosfor), ktoré uľahčujú vstrebávanie iných živín a bielkovín v tele. Hrozienka si môžete pripraviť doma v sušičke potravín alebo ich kúpiť. Ale pozor – vyberajte tie v bio kvalite, bez pridaného cukru, konzervačných látok a oxidu síričitého.