FitBakers

Pečieme s láskou pre Vaše zdravie

Chcete zhrešiť, ale zdravšie?

 

Müsli aj do kabelky

Adriana Miseje a Danka Švantnerová, majiteľky, Fitbakers, Brezno

Dva v jednom

Manažérku Danku Švantnerovú z Čierneho Balogu a fyzioterapeutku Adrianu Miseje z Brezna spojilo zdravie. Danka po narodení syna riešila problémy s chrbticou pilatesom práve pod vedením inštruktorky Adriany. Obe dali napokon dokopy hlavy aj svoje profesie a otvorili ďalšie pilatesové centrum v Banskej Bystrici. A k zdravému pohybu v rámci zdravého životného štýlu patrí aj zdravá strava...

Prirodzený výber

„K práci v potravinárstve sme nikdy neinklinovali, nemali sme ambície podnikať v tejto oblasti. Ani nám nenapadlo, že raz si budeme do práce obliekať zásterky,“ priznávajú obe. No presne v duchu „najlepšie veci vznikajú prirodzene“ vymysleli pred tromi rokmi svoje pečené müsli. „Keďže v tom čase nebol na trhu kvalitný raňajkový produkt bez konzervantov, nezdravých tukov a cukrov, rozhodli sme sa pripraviť si ho samy,“ vysvetľujú majiteľky FitBakers.

Danka a Adriana vedia, že z toho veľkého množstva müsli produktov, ktoré trh ponúka, je dôležité vedieť si vybrať. O zložení výrobku hovorí etiketa, ktorú by sme si mali vždy preštudovať. Müsli pripravujú ručne a, ako zdôrazňujú, výhradne z kvalitných surovín bez pridávania akéhokoľvek tuku. Ak, samozrejme, nerátame ten prirodzený zo semienok či z orieškov. Ignorujú tiež konzervačné látky, umelé sladidlá, dochucovadlá, zvýrazňovače chuti, všetky nezdravé „éčka“. „Od začiatku stojíme za myšlienkou ponúknuť výnimočný slovenský výrobok na zdravé a chutné raňajky,“ dodávajú jednohlasne.

Zábava aj sklamanie

Najnáročnejšie bolo nájsť správne ingrediencie, ktoré budú vzájomne ladiť, v správnom pomere vytvárať súhru a harmóniu, aby sa ich chute dopĺňali. Šikovnice napokon objavili správny spôsob pečenia, pri ktorom si müsli zachová špecifickú chuť, vôňu, jemnosť a zároveň neodmysliteľnú chrumkavosť. Usmievajú sa, že ich to stálo veľa pokusov, nejeden spálený plech a množstvo povinných ochutnávok v rámci rodiny či klientely v pilatesových centrách. Sú hrdé aj na to, že svoj výrobok môžu prezentovať ako slovenský, pretože mnoho surovín pochádza od domácich výrobcov. Až na výnimky, ako je pohánka, kokos, rôzne semienka, kakao či škorica, ktoré sa u nás nepestujú.

Bez lepku, bez cukru

Ingrediencie podľa presnej receptúry odvážia, zmiešajú a šetrne zapečú. Po vychladnutí ich ručne balia. Základom sú tradičné müsli, ktoré obsahujú pohánkové alebo ovsené vločky, ľanové a slnečnicové semienka, strúhaný kokos, stopercentnú jablkovú šťavu a trstinový cukor. Ďalšie druhy sú doplnené o oriešky, hrozienka a kakao. No v ponuke majú aj domáce pohánkové pečené müsli – bezlepkové, vhodné aj pre celiatikov. Danka s Adrianou predstavujú svoju top novinku – tradičné müsli (ovsené aj pohánkové) úplne bez cukru!

Samy ich majú najradšej s jogurtom alebo zaliate, napríklad kokosovým mliekom. Môžete ich však chrumkať len tak – nasucho, ak vás prepadne chuť na maškrtu. Stodvadsaťgramové balenie je vhodné aj do kabelky. FitBakers müsli si môžete kúpiť v kamenných „zdravých obchodoch“, vo farmárskych predajniach alebo v predajniach so slovenskými výrobkami.

facebook Facebook facebook objednavky@fitbakers.sk facebook 0949 499 122 facebook Instagram