• 300 ml kokosového mlieka
• 100 ml vody
• 1 PL goji
• 1 štipka soli
• Kokosový olej
(Môžeme pridať štipku kardamonu, vanilky alebo škorice)
Na ozdobenie:
Postup:
- V malom hrnci opražte vločky na kokosovom oleji. Zalejte kokosovým mliekom. Pridajte vodu, goji a soľ a nechajte na strednom až nízkom ohni ohriať a variť. Občas miešajte, kým sa voda nevyparí a kaša sa zahustí do želanej konzistencie. Trvá to cca 15-20 min.
- Naservírujte do misiek. Môžeme ale nemusíme zaliať trochou rastlinného mlieka (kokosového).
- Dozdobíme.
* Do misky môžete pridať ešte orieškové maslo, prípadne navrch trochu javorového sirupu na dosladenie.
Využite ovocie, ktoré je momentálne v sezóne, alebo zužitkujte to, ktoré ste si cez leto zavarili na "zimné" časy...
Vedeli ste?
Kokosová dužina je vynikajúcim zdrojom minerálov, vápnika, železa, horčíka, fosfóru, draslíka, zinku, medi, mangánu a selénu. Najmä draslík reguluje krvný tlak a chráni kardiovaskulárny systém pred poruchami spôsobenými hypertenziou. V kokose nájdete i vitamín C, pomerne slušnú porciu vitamínov skupiny B, ale hlavne veľa vlákniny. A vláknina zlepšuje peristaltiku, znižuje riziko a rakoviny hrubého čreva, takže určite zaraďte kokos na na váš raňajkový zoznam:)