Ingrediencie pre müsli koláč (4 porcie):
- 6 ks olúpaných jabĺk, nakrájaných na mesiačiky
- ½ PL citrónovej šťavy
- 60 g trstinový cukor
- 60 g polohrubej múky
- 60 g müsli FIT BAKERS
- 1 PL škorice
- 3 PL masla
- 3 PL trstinového cukru
- ½ PL sódy bikarbóny
Postup:
- Predhrejeme rúru na 170° C. Veľkú zapekaciu misu potrieme maslom.
- V mise zmiešame jablká, citrónovú šťavu, trstinový cukor a škoricu. Necháme 20 minút postáť.
- V druhej mise zmiešame polohrubú múku, Fit Bakers műsli, maslo, 3 PL trstinového cukru a sódu bikarbónu, na menšie hrudky.
- Jablkovú zmes vysypeme do vymastenej misy a povrch posypeme rovnemerne suchou zmesou.
- Pečieme v rúre 30 minút. Necháme postáť 20 minút a podávame teplé. Môžeme ozdobiť šľahačkou.
Vedeli ste?
Jablká obsahujú veľký zdroj vitamínov a aj preto sa im dávajú prívlastky "vitamínová bomba". V ľudskom organizme uvoľňujú látky s liečivým i preventívnym účinkom. Pôsobia ako vynikajúca omladzovacia kúra. Jablká regenerujú a očisťujú organizmus a znižujú cholesterol a cukor v krvi.